Workshop taarten maken

22-08-2013

Vierkante taart maken workshop (voor beginners en gevorderden)

Wil je ook leren hoe je een lekkere ronde (of vierkante) taart van 20 cm vult met een lekkere vulling, en strak gaat bekleden met marsepein die je eerst zelf gekleurd hebt. We leren je om allerlei andere vullingen maken voor thuis en je leert om een mooi randje te maken. Ook leggen we het pilloweffect en andere technieken aan je uit en leer je hoe je een roos kunt maken. En je neemt je eigen droomtaart mee naar huis in een taartdoos. De taart die je in deze les maakt is voor ongeveer 15 personen en is ook heel goed in te vriezen, ook dat leggen we je uit in de workshop. Een heel eenvoudig puzzelplaatje is toegestaan. Voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar.

 

 

Zaterdag 5 oktober 2013

Locatie: Evenaarhuis 1e etage

Tijden: 13.30-17.00 uur

Duur ± 3,5 uur € 37,50 p.p.

Meld je aan door een mail te sturen naar: info@maakeentaart.nl o.v.v. je naam en het aantal personen.

 

Voor meer informatie en andere leuke voorbeelden kijk op: www.maakeentaart.nl

 

 

 

 

Stapeltaart workshop (voor beginners en gevorderden) €27,50 p.p.

Wil jij samen met je dochter of zoon een stapeltaart maken? Tijdens deze workshop leer jij samen met je kind (vanaf 10 jaar) om een stapeltaart te maken. Dat kan dus ook een volwassen moeder met haar volwassen kind zijn. Of een vriend(in) met een vriend(in). Je leert hoe je van een rond taartkapsel van 20 cm Ø (taartkapsel is inbegrepen bij de workshop) je eigen taart gaat vullen met lekkere tussenlagen, thuis kun je dan straks ook je taart vullen met andere vullingen. Deze worden in de les uitgelegd. Daarna ga je zelf je fondant kleuren. Vervolgens leer je hoe je de taart moet bekleden, en je gaat werken met een aantal uitstekers die worden uitgelegd. Je leert hoe je een roosje kunt maken. Je gaat werken verschillende kleuren, naast je eigen basiskleur, maar elke cursist werkt met eigen fondant (vanwege hygiëne). EN je neemt je eigen droomtaart mee naar huis in een taartdoos. Jouw zoon of dochter gaat gelijkertijd een rond taartkapsel van 15 cm Ø vullen en mooi decoreren. Workshop inclusief alle materialen voor de stapeltaart + koffie/thee of limonade + iets lekkers voor jou en voor je kind. De taarten kunnen worden ingevroren, dat leggen we jullie ook uit in de workshop.

 

 

Zaterdag 9 november 2013

 

Locatie: Evenaarhuis 1e etage

 

Tijden: 13.30-17.30 uur

 

Duur ± 3,5 uur €27,50 p.p.

 

Voorwaarde: 1 door jullie zelf samengesteld koppel neemt deel. Je kunt je dus niet alleen aanmelden voor deze gezellige workshop.

Meld je aan door een mail te sturen naar: info@maakeentaart.nl o.v.v. je naam en het aantal personen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taarttas maken op een onderbord €15,00 p.p.

 

leuke workshop voor zelfstandige kinderen (10-15 jaar)


 

Wat ga je doen in deze gezellige workshop:

 


Je leert hoe je een tas gaat maken van een kapsel die je in de juiste vorm leert snijden. Dat is niet moeilijk, je krijgt hier genoeg hulp van ons bij.

 

Daarna ga je deze tas ook leren vullen en bekleden met fondant en daarna versieren met allerlei technieken zodat het een mooie tas wordt, helemaal naar jouw smaak. De tas wordt opgemaakt op een onderbord. Je gaat werken met een lintroller, tylose en met parels en nog meer decoratietechnieken zodat iedereen met een mooi versierde tas naar huis gaat. De tas die je in deze leuke workshop maakt is voor ongeveer 8 personen en kun je heel goed invriezen voor een feestje.

 

 

 

Deze workshop is inclusief iets lekkers en een handleiding, zodat je deze taart thuis weer kunt maken.  Kinderen tussen 10-15 jaar kunnen deze workshop zelfstandig zonder begeleiding volgen op onze locatie. Begeleiders kunnen helaas niet bij de workshop blijven.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zaterdag 23 november 2013

 

Locatie: Evenaarhuis 1e etage

 

Tijden: 13.30-17.00 uur

 

Duur ± 3,5 uur € 15,00 per kind

 

Meld je aan door een mail te sturen naar: info@maakeentaart.nl

 

o.v.v. je naam en het aantal personen.

 

 

 

Voor meer informatie en andere leuke voorbeelden kijk op: www.maakeentaart.nl

 

 

 

 

 

 

Kersttaart maken (Kerstmand) € 37,50 p.p.

 

We maken in deze gezellige workshop een kerstmand. Het taartkapsel (taart) ga je in twee lagen snijden. We vullen de taart met chocoladecrème, banketbakkersroom en een laag jam. Daarna smeren we de taart strak af met botercrème en bekleedt je het met marsepein. Je krijgt genoeg uitleg voor met maken van andere vullingen die je thuis dan weer kunt gebruiken voor je volgende taarten.

 

We maken een decoratief mandje rondom de taart en gaan deze versieren met hulstblaadjes en andere kerstversieringen, die je zelf maakt van marsepein. Je mag er ook een leuke tekst als vrolijk kerstfeest op zetten. Je hebt genoeg voorbeelden tijd om een leuke taart te versieren. Uiteraard mag je ook een gewone taart maken als je dat liever wilt.

 

Je neemt je eigen kersttaart mee naar huis in een taartdoos. De taart die je in deze les maakt is voor ongeveer 15 personen en is ook heel goed in te vriezen, hoe je dat doet, leggen we je uit in de workshop. Voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar.

 

Zaterdag 14 december 2013

 

Locatie: Evenaarhuis 1e etage

 

Tijden: 13.30-17.00 uur

 

Meld je aan door een mail te sturen naar: info@maakeentaart.nl

 

o.v.v. je naam en het aantal personen

 

Voor deze leuke workshop zijn nog maar 2 plaatsen beschikbaar!

 

 

 

Voor meer informatie en andere leuke voorbeelden kijk op: www.maakeentaart.nl